עמוד ראשי » קנאביס » קנבינואידים

קנבינואידים ופיטו קנבינואידים – הרכיבים הפעילים שעושים את כל ההבדל בקנאביס

במאמרים שלנו אנחנו עושים מסע נרחב אל עבר כל מרכיבי צמח הפלא שהוכח בעשרות מחקרים כצמח בעל סגולות מופלאות לאדם – הקנאביס. גם הפעם נצלול לתוך הרכיבים המיוחדים המוכרים לנו ואלו הם ה קנבינואידים.
במאמר זה נצלול וננתח את היווצרות הפיטוקנבינואידים, נבין מהם בדיוק וממה הם מורכבים, נבין כיצד משיגים אותם, במה הם מועילים לגוף האדם, ונדבר גם על המערכת האנדוקנאבינואידית בגוף האדם – זאת שמקבלת את הקנאבינואידים אליה ועושה את כל הקסם בגוף שלנו.

מהם הפיטו-קנבינואידים?

קודם כל, חשוב לציין שהפיטו-קנבינואידים הם בסך הכל סוג של קנאבינואידים – אותם חומרים פעילים הנמצאים גם בקנאביס, כמו שהם נמצאים במאות צמחים אחרים, בחיות ואפילו אצלנו בגוף האדם.
ההבדל בין סוגי הקנבינואידים הוא מקום ואופן ההיווצרות שלהם – האנדו-קנבינואידים, לדוגמא, מיוצרים במוח שלנו. הפיטו-קנאבינואידים מיוצרים בצמחים. יש מעל ל-480 סוגי קנאבינואידים המוכרים לחוקרים, וההערכה היא שקיימים אלפי זנים נוספים שהאדם עדיין לא מכיר.
שניים מהקנבינואידים המוכרים ביותר הם ה-THC וה-CBD, אותם שני קנבינואידים המשמשים כחומרים הפעילים האיכותיים שאנחנו מכירים מהקנאביס, שעוזרים לחולים רבים לישון יותר טוב בלילה, לסבול פחות מפרכוסים ומהתקפים, מחסלים תאים סרטניים, עוזרים לעור להתגבר על אסתמה, ועוד מגוון רחב וענק של מחלות ובעיות גופניות שונות.
הקנבינואידים נוצרים בתוך טריכומות הצמח, בהליך כימי שיוצר את התרכובות הכימיות הללו באופן טבעי, מה שמבטיח חומרים פעילים איכותיים ובריאים, בניגוד לכאלה שניתן לייצר במעבדה. את הפיטו-קנבינואידים תוכלו למצוא בתוך שרף צמח הקנאביס, או כמין שמן מרוכז שנמצא על עלי הצמח.
לא רק עבורנו קנבינואידים מועילים ומוצלחים – גם עבור הצמחים עצמם. קנאבינואידים הם למעשה תגובת הצמח לתנאי השטח המופעלים עליו, קור או חום קיצוניים, חוסר במים, חמצן דליל כתוצאה מגובה משמעותי, סכנה ממאכל של חיות אחרות, ועוד. הפיטו-קנאבינואידים נוצרים כדי לייצר לצמח שכבת הגנה מכל אלו, ובכך היא שומרת על הצמח מסכנות רבות שיכולות לארוב לו, והופכת את הצמח לעמיד ולמוגן יותר.

אולי תתעניין גם במידע רפואי :

אפילפסיה >>
פוסט טראומה>>
דלקת פרקים >>
טורט >>

באילו צמחים תוכלו למצוא קנבינואידים?

מלבד הקנאביס, בו נוכל למצוא קנבינואידים, יש עוד צמחים רבים הכוללים את החומרים הפעילים המופלאים – אך כאלו השונים במבנה מהקנבינואידים הצמחיים ובכל זאת בעלי תכונות זהות שלהם.
כך למשל בקקאו, לדוגמא, נוכל למצוא את האננדמיד, שלפעמים נקרא גם ה-"THC של הגוף". הוא משכך כאב, עוזר לשמור על מצב רוח ותיאבון תקינים, ועוזר לגוף ולמערכותיו הכלליות להיות תקינות ובריאות יותר. את האננדמיד גילה החוקר הישראלי פורץ הדרך בתחום הקנאביס והקנבינואידים, פרופ' רפאל משולם, שמחקריו שינו לחלוטין את ההסתכלות והראייה על עולם הקנאביס.
פרופסור משולם יזם פרויקט שמטרתו היתה לזהות מתווך קנאבינואידי במוח אשר נקלט על ידי קולטן ספציפי בגוף האדם אותו כינה רפאל משולם בשם קולטן CB1. וכך פרופסור משולם וקבוצתו גילו את האננדמיד .
את האננדמיד נוכל למצוא גם בכמהין שחור – אותה פטריה יקרת ערך ששווה כ-40 אלף דולרים לקילוגרם. עם זאת, מה שמיוחד בכמהין השחור בהקשר זה הוא שהיא מייצרת את האננדמיד ללא מנגנון ביולוגי שמורה לה לעשות זאת, ובכך מבדילה את עצמה משאר הצמחים שמפיקים קנבינואידים.

על המערכת האנדוקנבינואידית

המערכת האנדוקנבינואידית היא המערכת בה הסוג השני של הקנבינואידים נוצרים, האנדוקנבינואידים. הגוף שלנו מייצר בצורה טבעית שורה ארוכה של קנאבינואידים, והמערכת הזו אחראית גם לייצורם, וגם לקליטתם של הקנאבינואידים בגופנו.
המערכת האנדוקנאבינואידית אחראית אולי לתפקיד החשוב ביותר בשרשרת הקנאבינואידית – אחרי שאנחנו צורכים קנאבינואיד מסוים, בין אם באמצעות קנבינואידים שמפיק צמח הקנאביס ובין אם ממקור אחר – היא לוקחת את הקנבינואידים מובילה אותם וקולטת אותם אל התאים שלנו, כדי להביא את הסגולות הרפואיות החשובות של הקנאביס אל תוך גופנו.
יחד עם הפיטו-קנבינואידים חשוב לציין גם את שתי התרכובות הכימיות הנוספות והחשובות כל כך – הטרפנים, שנמצאים גם הם על עלי הקנאביס ועוזרות לו להגן על עצמו מפני פגעי מזג האוויר והתנאים, והפלבנואידים שגם הם בעלי תכונות קריטיות ומשמעותיות העוזרות לגוף שלנו בשורה ארוכה של בעיות ומחלות כמו כאבים, חוסר בשינה, התקפים, ועוד.
הפיטו-קנבינואידים עוזרים כל כך לגוף שלנו, הם טבעיים, מופקים ישירות מהצמח, ובעלי השפעות חיוביות רבות לגוף האדם. תוכלו לצרוך את הפיטו-קנבינואידים של הקנאביס בדרכים רבות – כדורים, שמן, עישון, אידוי ועוד. קחו גם את הקנאביס בחשבון כפתרון רפואי עבורכם.
למידע על שמן קנאביס>>

חזרה למעלה דילוג לתוכן