עמוד ראשי » קנאביס רפואי » תרביות רקמה

על מעבדת תרביות הרקמה של פארמוקן

בתחילת 2019 חברת פארמוקן, העוסקת בייצור קנאביס רפואי, הצהירה על אמונה המשמעותי והמלא בגידול לפי תרביות רקמה, והקימה את מעבדת תרביות הרקמה הראשונה והמתקדמת מסוגה בישראל. המעבדה, שהוקמה בפיקוחו המחקרי והמקצועי של ד"ר אביחי אילן, שהוא ממייסדי שיטת תרביות הרקמה בישראל.
המעבדה תוכל לגדל כ-120 אלף צמחים בשנה, בגידול בחדרים נקיים ובשיטות גידול מתקדמות, שיבטיחו קנאביס רפואי איכותי, בעל תכונות רפואיות מהמובילות בתחום, תוך התחייבות לקנאביס נקי לפי התקנים המחמירים בעולם. בשלב הראשון, מעבדת תרביות הרקמה של פארמוקן תשרת את החברה וגידוליה, ובהמשך גם חברות קנאביס רפואי ישראליות נוספות.
לכתבה המלאה >>

תרביות רקמה  הדרך החדשה והאיכותית לייצור קנאביס

כולנו מכירים שיטות רבות ודרכים לגידול קנאביס – החל מגידול צמח פשוט באדמה, ועד לשיטת ה"הידרו" שהופכת את גידול הקנאביס למדע מדויק באמצעות שימוש בחממות, מנורות אולטרה-סגול מיוחדות והשקיה מבוקרת מחשב. אבל לגידול קנאביס יש שיטה חדשה ומיוחדת – הנקראת גידול באמצעות תרביות רקמה.
זוהי שיטה מדעית לגידול קנאביס רפואי, העוזרת לחוקרים ולמגדלים ליצור קנאביס רפואי טוב ואיכותי יותר, המבוקר מדעית בצורה קפדנית יותר ושפשוט טוב יותר למשתמשים.
במאמר זה נספר לכם איך בדיוק השיטה המתוחכמת הזו עובדת ואיך היא עוזרת לנו לקבל קנאביס טוב יותר.

כיצד מבצעים תרביות רקמה?

שיטת מעבדת תרביות רקמה היא שיטה מדעית מיוחדת, שיודעת לקחת מספר תאים של קנאביס ולהפוך אותם למאות שתילים, תוך שימוש במעט מקום ומשאבים.
כדי לייצר קנאביס באמצעות תרבית רקמה, המדענים לוקחים חתיכה קטנה מאוד מצמח הקנאביס, חותכים אותה ומבצעים תהליך טיהור קפדני כדי לוודא שהצמח בו משתמשים נקי וללא בקטריות שעלולות להרוס את הצמח.
לאחר מכן מושחים את הצמח בג'ל אגר מיוחד הכולל חומרים מזינים, הורמונים וסוכר, וזאת במטרה לפתח את הצמח ולגדל אותו. בשלבי הניסוי בודקים תערובות ותרכובות שונות של ג'ל האגר, הכוללות מינונים וסוגים שונים של הורמונים וחומרים מזינים, על מנת להגיע לתוצאות האופטימליות. במצב זה ניתן גם לשמר את התרבית עד שהמגדל רוצה להפוך את התרבית הקטנה לצמחי קנאביס.
כשהמגדל מחליט שזה הזמן לגדל את הקנאביס, הוא משתמש בתערובות הורמונים ספציפיות שמגדילות את הצמח. כשהוא גדול מספיק, זה הזמן להרבות אותו – פשוט חותכים ממנו חתיכות קטנות, כמעט מיקרוסקופיות – וחוזרים על התהליך שעשינו באותה חתיכה קטנה שהתחלנו איתה. כשהחתיכות גדלות והופכות לצמחים שניתן לשתול, שותלים אותם באדמה – ומקבליים עד מאות זני קנאביס.

פיתוח זני קנאביס

שיטה זו טובה ואיכותית במיוחד עבור מפתחי קנאביס בגלל מספר סיבות משמעותיות.
הראשונה היא השכפול – בגלל שאנחנו משתמשים בחתיכות מאותו צמח בדיוק על מנת להרבות אותו, בכל אחד ממאות הצמחים שאנחנו יכולים להפיק בשיטת תרביות הרקמה אנחנו נקבל בדיוק אותו צמח כמו אחיו לתרבית. בכך החוקר יכול לבדוק מגוון רחב של בעיות רפואיות או בעיות גידול על מספר צמחים זהים לחלוטין, להסיק מסקנות ולשפר את הגזע.
בנוסף, השיטה הזו טובה למגדל משום שהיא מאפשרת לו לגדל קנאביס בלי השקעה גדולה מדי בציוד גידול – גידול קנאביס משלב הזרע יכול להיות מסובך וקשה, והאפשרות של גידול בתנאי מעבדה, עם חתיכה קטנה מצמח הקנאביס, צלחת פטרי וקצת ג'ל אגר המדמה לנו את האדמה והדשנים בהם יגדל בעתיד הקנאביס שלנו, יכול לחסוך הרבה משאבים על גידול הקנאביס.
סיבה נוספת וחשובה למגדל היא האפשרות להעמיד את הקנאביס בשלל מצבי קיצון – אדמה לחה מדי או חסרת ויטמין מסוים, חום או קור קיצוניים, ועוד. את צלחת הפטרי עם תרבית הרקמה אפשר להכניס למגוון מכשירים מחקריים ובכך לדעת איך צמח הקנאביס שלנו יתנהג במצבים לא אידיאליים לגדילה.

ריבוי מסחרי

שיטה זו הפכה לחביבה במיוחד על ידי המגדלים המסחריים – הסיבה הברורה היא הקלות והנוחות שהיא מאפשרת למגדל בגידול של שתילי קנאביס רבים. כל מה שהמגדל צריך הוא שתיל אחד – ממנו הוא יכול לייצר מאות שתילים זהים לחלוטין, עם אותם רכיבים בדיוק, שיאפשר לחולים לקבל את התרופה שלהם בזריזות יחסית ובדיוק את המרכיבים והזן לו הם זקוקים. בכך זו שיטה מעולה למגדלי הזנים כאן בישראל, לדוגמא, שמפתחים זני קנאביס חדשים בהתאם לצרכי המטופלים והמחקר, ולכן השיטה קיבלה הרבה התעניינות בישראל.

חזרה למעלה דילוג לתוכן